Magyarországi Billings Központ

Szent II. János Pál mellett Szent Janka a Magyarországi Billings Központ védőszentje.

A központ célja a Billings Ovulációs Módszernek – mint a családtervezés legegyszerűbb, leghatékonyabb és legtermészetesebb módszerének – a fiatalokkal, házaspárokkal, és a velük foglalkozó szakemberekkel való megismertetése.

A Billings Ovulációs Módszer a nők és házaspárok önismeretének fontos része, így minden prevenció alapja. Segít a női egészség megóvásában, a gyermekáldás elérésében, a fogamzás elkerülésében.

A módszer használata elősegíti a párok közötti szereteten és tiszteleten alapuló stabil, boldog családi életet, a termékenység tiszteletét, és minden emberi élet elfogadását. A nemi érettség arra ösztönzi a felnőtt embereket, hogy helyes céllal, az emberi test szentségének, az emberi kapcsolatoknak, valamint a mások jólétének figyelembe vételével gyakorolják a szexualitás megértésének és irányításának szabadságát.

A központ szakképzett munkatársai missziós lelkülettel segítik a fiatalokat és házaspárokat saját termékenységük megértésében, beleértve azokat a párokat, akik nehézségekbe ütköznek a családtervezés terén.

Irgalmas Atyánk!
Hálát adunk neked védőszentjeink életéért!
Közbenjárásukra, kérünk segítsd a házaspárokat,
hogy Isten akarata szerinti szent családokká váljanak!
Krisztus a mi Urunk által. Amen.